Skip to content

Erkende onderneming voor uw dakisolatiewerken

Dankzij meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied biedt ons dakbedekkingsbedrijf in Brussel u tal van diensten aan om de prestaties van uw dakbedekking te verbeteren. Ons team van vakmensen staat klaar om in te grijpen om de isolatie van uw dak te vernieuwen, zowel in Waals-Brabant als in alle gemeenten van de hoofdstad. Uw huis zal dus optimaal waterdicht en bijgevolg comfortabel zijn. Bent u van plan om renovatiewerken uit te voeren of hebt u onlangs grote warmtelekken in uw dak vastgesteld? In dat geval laat ons hele team u graag onze knowhow voor dit soort projecten zien.

Betere isolatie voor meer comfort

Gezinnen beginnen vaak om dezelfde redenen aan werken aan hun woning: ten eerste om tegemoet te komen aan een wens tot vernieuwing of om hun ruimtes te personaliseren, en ten tweede om hun energieprestaties te verbeteren. Onze teams beantwoorden al uw aanvragen voor dakisolatie in Waals-Brabant of Brussel.

Onze aannemers beschikken over nauwkeurige kennis en, hoewel zij hun eigen voorkeur hebben voor materialen en methoden, staan zij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden over een techniek waarover u misschien hebt gehoord. Na bedachtzaam advies verplaatsen we ons voor projecten van verschillende omvang en configuratie. Het doel van onze bezoeken is de meest geschikte oplossing te vinden voor een esthetisch en stevig dak dat de tevredenheid van al onze klanten in Waals-Brabant en de vele Brusselse gemeenten garandeert. Door contact op te nemen met onze onderneming profiteert u van onze uitgebreide knowhow en kennis van de sector. U kunt ons bereiken op onze contactpagina en wij vertellen u graag meer over de verschillende efficiënte technieken die wij gebruiken om de isolatie van uw woning te versterken.

Koud of warm dak: wat is het verschil?

U hebt al inlichtingen ingewonnen en weet dat er twee hoofdcategorieën dakisolatie zijn. Maar u weet niet zeker welke u moet kiezen. Als beginneling op dit gebied is dit normaal. Daarom staat onze onderneming aan uw zijde om u door de mogelijkheden te leiden en u te adviseren, met name op basis van de configuratie van uw huidige ruimtes. Het gaat om de manier waarop de bekledingslaag op uw dak is ontworpen die u beschermt tegen warmteverlies. Er moet rekening worden gehouden met verschillende parameters, waaronder de configuratie (vlak of hellend oppervlak) en condensatie in het gebouw. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen:

  • Een ‘koud’ dak: de isolatie wordt onder de waterdichte laag geplaatst en er wordt een ventilatiestrook tussen geplaatst.
  • Een ‘warm’ dak: de isolatie wordt bovenop de laag geplaatst en er is geen ventilatiestrook. Deze laatste is dus meer geschikt om condensatie in de woning te beperken.

Geavanceerde technieken voor de isolatie van uw dak

Bij Hof Toitures bieden wij u verschillende manieren om uw dak efficiënt en duurzaam te isoleren. Hier zijn er enkele:

pose de panneaux de sarking

Sarkingpanelen

Dit is een methode van warmte-isolatie van buitenaf. Deze laatste wordt vooral aanbevolen voor traditionele hellende daken: de isolatiepanelen worden op de dragende structuur van het dak geplaatst. Deze techniek heeft het voordeel dat zij zeer efficiënt is, maar ook gemakkelijk te installeren. Bovendien verbetert ze ook de waterdichtheid van uw woning.

Rotswol, houtwol, schapenwol

Wij bieden ook drie soorten isolatiematerialen aan voor uw daken, op rol, in panelen of in vlokken:

  • Rotswol: meestal gebruikt voor hellende daken, dit is een minerale isolatiemethode.
  • Houtwol: dit is het milieuvriendelijke alternatief, ideaal voor zolderisolatie.
  • Schapenwol: dit is uitstekend voor warmte-isolatie maar ook voor geluidsisolatie. Het reguleert de vochtigheid, wat ook schimmelvorming voorkomt.
pose nouvelle toiture

Houtvezelpanelen

Als u dat wenst, kunnen we ook werken met houtvezelpanelen. In tegenstelling tot houtwol zijn deze hard en kunnen ze ook worden gebruikt voor de buitenisolatie van uw gevel. Dit is een ecologisch en sterk isolerend alternatief. Deze panelen zijn geschikt voor alle constructies en bieden zowel warmte- als geluidsisolatie.

Gespoten isolatie

Bij deze methode wordt het isolatieproduct onder het dak gespoten. Dit is een uiterst gemakkelijk toe te passen techniek, die een bijna perfecte isolatie garandeert. De spray vult zelfs de kleinste gaatjes en scheurtjes en zorgt zo voor een optimale warmte-isolatie.

Voor meer informatie over onze verschillende isolatiemethoden, of om te weten te komen welke het meest geschikt is voor uw behoeften, kunt u telefonisch of via ons contactformulier contact opnemen met ons team.

Isolatie van buitenaf

Als u hebt gekozen voor renovatiewerken om uw dak op te knappen, kan dit een gelegenheid zijn om ook uw isolatie te vernieuwen. Bij de methode van buitenaf wordt bekleding toegevoegd op het gebint. Onze aannemers verwijderen de dakbedekking, zoals dakpannen of leisteen, en plaatsen een binnenpaneel op het daardoor blootgelegde gebint. Er kan ook een dampscherm worden aangebracht om het binnendringen van vocht te voorkomen. Het dak wordt dan opnieuw gelegd aan het einde van de operatie. Aarzel niet om onze dakwerkers om advies te vragen als u van deze dienst gebruik wilt maken of om de verschillende opties en mogelijkheden te kennen. Het voordeel van deze methode is dat u op de lange termijn geld bespaart dankzij de duurzame isolatiemogelijkheden, terwijl u ruimte bespaart op uw zolder.

Een verzorgde afdichting

Naast isolatie zijn er verschillende andere elementen die essentieel zijn voor de gezondheid van uw huis en uw wooncomfort. Een goed ventilatiesysteem blijkt immers meer dan nuttig omdat het helpt om condensatie in de vertrekken van uw woning te beperken, een fenomeen dat kan leiden tot verschillende vochtproblemen, die op hun beurt kunnen leiden tot complicaties en dus tot uitgebreidere dakwerken.

Een andere voorwaarde voor goede prestaties van uw dak is dat het waterdicht is. Een waterdicht dak houdt vocht buiten en houdt het interieur gezond. Na de isolatiewerken kan ons team van vakmensen die actief zijn in Waals-Brabant uw dak renoveren om het waterdicht te maken, ongeacht de configuratie van uw ruimtes. Of uw dak nu plat of hellend is, wij passen onze methoden en materialen aan: membraan op rol, roofing, maar ook terracottapannen en zinkwerk. Wij verzorgen de voegen, de afwerking en brengen indien nodig waterdichtingsbehandelingen aan. Het resultaat is een dakbedekking die zijn rol naar uw volle tevredenheid vervult.

Premies voor uw dakwerken

Wilt u de isolatie van uw dak verbeteren, maar bent u bang voor de kosten daarvan? Geen paniek, er bestaan verschillende premies en financiële steun om u te helpen. Het bedrag ervan evenals de toekenningsvoorwaarden verschillen echter naargelang het gewest waar u woont. Hier is een overzicht van de premies die u kunt krijgen:

In Wallonië:
In Brussel:
In Vlaanderen:

Ontdek onze certificeringen en partnermerken

Naast onze vele certificeringen, die een garantie zijn voor kwaliteit, zijn wij ook partner van de vakbeurs Belgian RoofDay.

Experts tot uw dienst in Waals-Brabant

Als u onze aannemers liever eerst wat vragen stelt over de technieken of de start van de werken wilt bespreken, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u toelichtingen bij onze diensten verstrekken en u een duidelijke en gratis offerte geven voor onze diensten, ons werk en het materiaal dat bij u moet worden geïnstalleerd in het kader van uw dakisolatieproject. Onze onderneming biedt haar diensten in Waals-Brabant en Brussel aan tot uw volledige tevredenheid.